A  mosódióról

Indiában és Nepálban már ősidők óta használják a mosódiót (Sapindus mukorossi), mint növényi mosószert a mindennapi életben.
Az akár 15 méter magasra is megnövő mosódió-fa  termését használjuk.

Hogyan  működik?

A dió héjában rejlő kissé ragacsos anyag a Szaponin, úgy viselkedik, mint egy szappan. Amint a dió héja vízzel összeköttetésbe kerül kioldódik belőle a természetes szappan. Ezáltal egy enyhe, szappanos oldatot kapunk, mely kitűnő mosóerővel, zsíroldó hatással rendelkezik.

Hogyan használjuk?

A kapott többször felhasználható zsákocskába tegyünk 6-8 fél apróra összetört mosódió-héjat, kössük be a zsák száját és helyezzük be a mosógépbe a ruhák közé. A mosást szokás szerint indítsuk el, ha kell előmosással.
Öblítőre nincs szükség, a mosott ruha semleges illatú lesz. Amennyiben igény van rá cseppentsünk az öblítőtartályba 2-3 csepp illóolajat pl.: narancsolaj, citromolaj stb.
Ha a dió mosás után még ragad, akkor felhasználhatjuk még egyszer, néhány szem hozzáadásával akár kétszer is.
A mosódió kíméli környezetünket, különösen bőrbarát és probléma nélkül használható mosógépben. Ellentétben a szokványos környezet szennyező, kemikáliákat tartalmazó mosóporokkal, a  mosódió nem tartalmaz káros anyagokat.A mosódió nem fehérít, így a fehér ruhák esetén néha szükség lehet folttisztító - fehérítőre.

Használható:

Miért érdemes használni ?

A mosódió 100%-os környezetbarát alternatíva a szokványos mosóporral szemben. Évszázadok óta használják ám a modern emberek számára ez egy új felfedezés. Fedezze fel Ön is a mosódió-héjával mosott ruha különös puhaságát és semleges illatát a bőrén!